dissabte, 6 d’agost de 2011

HOMENATGE MUNTANYEC A ENRIC VALOR A L'ALT DE L'HISOP (22 D'AGOST DE 2011 - 07:10 H)

«El meu pare se n’havia anat a una casa de camp que estava a una mitja hora de Castalla. El lloc, vora del riu, era un encant.»

«I a la una i mitja se’m va acudir a mi eixir i presentar-me ací, en la nostra terra. I crec que corrents, van enviar des de casa, un propi d’aquella època; [...] Al veure’l, mon pare li va dir”Què vols? Què passa a casa?" "Vaja-hi que té un altre xiquet.” Sense més explicacions. ”Vinga home, explica’t un poc més!” ”Tot va bé”. I se’n va anar... Efectivament jo era el segon.»

(Enric Valor. Converses amb un senyor escriptor, entrevista a E. Valor per Rosa Serrano. Tàndem Edicions, València, 1995)


Amb eixes senzilles i anècdotiques paraules explicà Enric Valor a la seua amiga i editora, Rosa Serrano, com va ser el seu naixement el vint-i-dos d’agost de 1911 a Castalla.Dins d’un dies es complirà exactament el centenari. Serà el quart dilluns d’aquest calorós mes estiuenc. No és ací probablement l’espai per a explicar les desenes, centenars d’actes que s’han celebrat arreu del País Valencià —i altres terres del domini llingüístic— en aquest any del centenari de l’escriptor castallut : «L’Any Valor». Sí convé, però, explicar que Un entre tants: Xarxa Cooperativa d'Experiències TIC per a l'Ensenyament en Valencià ha organitzat un

HOMENATGE EN XARXA

ALS

100 ANYS D’ENRIC VALOR

En aquest enllaç podeu conéixer ben bé com és eixe homenatge i com podeu participar-hi tots i totes:

http://1entretants.ning.com/


La meu proposta, meny ambiciosa, ben poc virtual i tan real com simbòlica és una altra que, per suposat, no contradiu, ans reforça, l’extraordinària iniciativa agostenca d’Un entre tants.

US CONVOQUE A TOTES I TOTS

A SALUDAR L’ARRIBADA DEL DIA

22 D’AGOST DE 2011

(CENTENARI DEL NAIXEMENT D’ENRIC VALOR)

DES DE L’ALT DE GUISOP/L’HISOP

HORA D’ARRIBADA AL CIM

07:10


Enric Valor va construir el seu patriotisme amb l’argamassa de la LLENGUA i amb tres materials imprescindibles: el PAÍS , el PAISATGE i el PAISANATGE. Tot sempre present en la seua obra i en el seu taranna cívic.

Enlairar-nos a més de 1200 metres d’altitud un grapat d’hòmens i dones —paisanatge— que estimem i valorem la trajectòria d’Enric Valor, gaudir a trenc d’alba de la visió d’aquestes terres meridionals on va nàixer l’escriptor —paisatge— que a ell tant l’emocionaven i inspiraven, i que tan bé va descriure, percebre el país en emotiu exercici col·lectiu i llegir en la nostra llengua els bells textos del mestre Enric Valor i Vives és, sens dubte, fer del vint-i-dos d’agost de 2011 una —la més— “gloriosa jornada valoriana”, com diria l’enyorat Joan Pellicer, tan senzilla com simbòlica i irrepetible.

Us esperem!

Els de Petrer i Elda arrancarem des de l’Esplanada de Petrer a les 06:00 h.

Poseu-vos d’acord per pobles (Castalla, Tibi, Ibi, Agost, Novelda, Monòver, Alacant...) i acompanyeu-nos-hi. Només cal vi i cava per a brindar, breus textos valorians per a llegir i ganes de continuar l’aniversari en un esmorzar a Castalla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada